Badrumsrenovering i Stockholmsområdet

Det finns flera orsaker till att man väljer att renovera badrummet med nya duschväggar. Oftast är det helt enkelt för att det behöver fräschas upp och kanske en eller ett par rör bytas. Badrum är också det rum där det ofta verkligen syns om rummet har några år på nacken. Det var inte alls länge sedan vi såg gula luckor eller ljust grön badrumsinredning men detta är ofta något vi nu vill byta ut. Många väljer att istället sätta in ljusa väggar och ytskikt. Sedan lägger man istället till detaljer i färg så som ljusstakar, lampor eller mattor. På detta sätt kan man få rummet att kännas fräscht lite längre.

Ska man utföra en badrumsrenovering i Stockholm kan det vara lämpligt att först besöka flera hotell eller restauranger för att inspireras av hur badrummen är inredda. Ofta är nämligen badrummen mer påkostade och inredda för att frammana en känsla på dessa platser. Man kan givetvis också inspireras av inredningsprogram, tidningar och bloggar på nätet. Det finns som sagt massor av inspiration bara man öppnar ögonen och tar in den.

Val av material och färg

Kakel och klinkers fortsätter att vara populärt men nu kommer också allt fler våtrumsmattor av olika slag. Det kan vara allt ifrån enfärgade, mönstrade, skarpa färger till mattor med struktur som är behaglig att gå på. Dessa mattor finns även i imitationer så som trägolv och klinkers. Här kan man passa på att tänka lite annorlunda. Varför inte ta en skarp färg på golvet, kanske rött? Och så vita väggar till detta? Då får man ändå en rörelse i rummet utan att man behöver fundera så mycket.

Här kan man sedan enkelt inreda med matchande möbler och färger. Alla typer av textiler har också blivit vanligare i badrummen. Både gardiner, mattor och kuddar. Placera ut sköna kuddar på i en fåtölj och tänd doftljus vid badkaret så lockar man fram ett behagligt lugn i rummet. Något som många av oss kan behöva efter en stressig dag.

Det är just vid själva renoveringen som man verkligen får tillfälle att fundera över vilka förändringar man vill ha och hur man bäst genomför dessa. Att renovera badrummet är långtifrån samma sak som att renovera ett vardagsrum eller sovrum. Du behöver en speciell kunskap för att lägga in klinkers och våtrumsmattor. Fuktspärren är här väldigt viktig och om det inreds fel kan det faktiskt gå så långt att försäkringsbolaget inte vill försäkra på grund av möjligheten för fuktskador. Det brukar löna sig att ta hjälp av ett företag med många års erfarenhet.

Kommentera