Handdukstorkar till ditt badrum – så här väljer du rätt

En handdukstork är det perfekta sättet att ge ditt badrum det där lilla extra. Förutom att de är praktiska och gör att du får en varm handduk ger de också en skön värme till badrummet, något som märks särskilt bra under kalla vintermorgnar. Handdukstorkar hjälper också till att få bort fukt ur badrummet. Handdukstorkar behöver inte vara klumpiga, tråkiga utan kan samtidigt fungera som ett exotiskt designelement i ditt badrum. Det finns också en massa olika designer, färger och modeller så att du kan välja något som passar ihop med resten av inredningen i badrummet.

Handdukstorkar går att fås i vattenburna (med etthålsventil), elanslutna (med elpatron) eller kombinerade modeller (med både och). Den vattenburna modellerna med etthålsventilen gör det möjligt att använda både ett- och tvårörssystem. De elanslutna modellerna fungerar med stickkontakt eller genom fast installation. I en kombinerad modellen används både ventilen och patronen. Kom ihåg att alla elinstallationer ska utföras av en elmontör med behörighet!

Det går att ansluta handdukstorken direkt till det befintliga centralvärmesystemet (alternativt kan man också göra den eldriven, beroende på modell) och beroende på vilken typ av handdukstork du har, kan den också ersätta radiatorn som enda uppvärmningskälla i badrummet.

Förutom att du har många färger, designer och storlekar att välja mellan, finns det också tekniska aspekter att ta i beaktande. Du kan till exempel ställa in värmen på torken enligt de tider du vanligtvis brukar duscha, och sparar på så sätt energi eftersom handdukstorken inte behöver vara på hela tiden.

Här kan du bekanta dig med många olika typer av handdukstorkar och låta dig inspireras: http://cleverheating.se/produktkategori/handdukstorkar

 

Kommentera