Hur gör man badrummet mysigt?

Badrummet är ett av de rum vi helst vill förnya, enligt otaliga enkäter. Och det är vanligt att man river ut badrummet och renoverar från golv till tak när man köper hus. Men, trots mycket jobb och mycket pengar är det svårt att få till det där lilla extra, så att badrummet känns mysigt och inbjudande. Man vill ju ha ett badrum som är personligt, precis som resten av huset, och inte ett standardbadrum som ser ut som alla andra, men hur får man till det när det ofta handlar om en liten yta, och bara den vanliga badrumsinredningen som badkar, dusch och tvättställ?

Om man vill skapa ett personligt badrum gäller det att tänka lite utanför ramarna. Inredningsintresset har vuxit enormt de senaste åren, och kreativiteten vet inga gränser, förutom när det kommer till badrummet.

Men, det behöver egentligen inte vara svårare än att fortsätta den inredningsstil man har i resten av huset. De saker du kan tänka dig att använda för att skapa stämning, eller för att sätta din egen personliga prägel på ditt hem, kan du också använda i badrummet. Har du ett rymligt badrum går det alldeles utmärkt att ställa in en möbel, som ett litet bord eller en stol i badrummet. Du kan också installera en smidig torkställning så du kan torka tvätten när du inte myser i badrummet.

Kanske är det alla regler och måsten runt byggandet av ett badrum som gör att vi är lite rädda att använda andra saker än ren badrumsinredning. Men, man kan lika gärna sätta upp ett vackert gammalt skåp i badrummet, istället för de klassiska och lite tråkiga badrumsskåpen som är avsedda just för detta ändamål.

Några väl valda prydnadssaker, och lite grönt ger badrummet ett helt annat uttryck, och det känns mysigt att tillbringa tiden där. Levande ljus är kanske inte det första man tänker på i ett badrum, men kosta på dig att tända några ljus nästa gång du sjunker ner i ett skönt bad, så får du en ännu mer avkopplande och skön upplevelse.

Korgar är utmärkta till förvaring, både av handdukar och andra ting som behövs i ett badrum men som kanske inte får plats i skåpet. En vacker korg för skräp gör också att skräpet hamnar på rätt plats och att det blir lättare att städa.

Följ din stil och din känsla så har du snart ett badrum man gärna vill stanna en extra stund i, istället för att så fort som möjligt göra det man ska, och sen gå ut.

 

Kommentera