Hur inreder man badrummet

Står du inför en stor badrumsrenovering, eller bygger du kanske nytt? Då vet du att det är många beslut som måste tas innan det färdiga badrummet är ett faktum.

Ofta har man en begränsad yta att hålla sig till, men man kan kanske genom en bra planering få ut mer av sitt badrum än tidigare.

När planeringen är avklarad ska ritning omsättas till verklighet. Då ska du också välja golvbeläggning och besluta hur väggarna ska kläs. Kakel och klinker eller våtrumsmatta? Det är förstås en smaksak till stor del, men i vissa fall också en kostnadsfråga.

Detta är de stora besluten, sedan kommer nästa, nämligen badrumsinredningen. Hur vill du inreda ditt badrum? Vill du ha ett stort, vackert badkar där du kan ta långa, sköna bad under kalla vinterkvällar? Eller satsar du hellre på en praktisk och lättskött duschhörna? Finns det gott om plats i badrummet behöver du kanske inte välja.

Ibland ska det också få plats en tvättmaskin i badrummet, och en del utnyttjar den plats som blir över när man kastar ut badkaret till att installera en bastu.

Önskningar och drömmar om hur ett badrum ska vara inrett är många, och det finns också möjlighet att utforma sitt badrum efter nästan vilka önskemål som helst om man bara har plats och pengar.

Tvättställ ingår också i en badrumsinredning, och även här finns det utrymme för många olika varianter. De vanliga, klassiska tvättställen finns i många olika former och storlekar, och det går också att få porslinet i färg. Men, man kan också välja andra lösningar för tvättstället, där man bland annat ibland kan se ett tvättställ i form av en skål som byggs in ovanpå en möbel. Det finns färdiga sådana möbler och tvättfat att köpa, men för den som vill ha en mer personlig inredning i sitt badrum kanske en gammal, renoverad kommod eller byrå, med lite ombyggnad blir den optimala möbeln för tvättfatet.

Funktionellt och hygieniskt, lättskött och vackert är de ledord som gäller för de flesta som bygger, eller bygger om ett badrum. Men, för den som gillar att inreda, och som vill ha en speciell och personlig känsla i sin inredning gäller nog detta också i badrummet. Därför kan man se lite bortom den traditionella badrumsinredningen, och använda sig av andra lösningar i sitt badrum.

Den vanliga badrumsinredningen är förstås grunden, som badkar, duschkabin eller duschhörna, men för övrigt finns det möjligheter att kunna sätta sin egen prägel även på badrummet.

Kommentera