Lägg lite omsorg på badrummet

När man frågar folk vilka rum man helst vill renovera brukar köket och badrummet stå högt på listan. Det är också något man kan se, när någon köper ett nytt hus, att det oftast är dessa två rum som all energi och pengar läggs på i första hand. Att det finns många nyrenoverade och snygga badrum råder det därför ingen tvivel om. Men, ofta slutar omsorgen om badrummet i samma stund som renoveringen är klar, och den sista hantverkaren lämnar huset.

Om det är ett annat rum som renoverats är det istället ofta när renoveringen är klar som inredningen startar, och man lägger mycket energi och också en hel del pengar på att göra rummet hemtrevligt och personligt. Så, varför inte lägga samma omsorg på ditt badrum? För även om du har ett nytt, snyggt och funktionellt badrum, kanske med kakel och klinkers, är det troligen inte speciellt personligt, om du inte inreder efter din egen smak och stil.

Många tror inte att det går att inreda ett badrum, kanske för att det är litet och trångt, eller för att man helt enkelt inte är van att tänka inredning när det gäller just badrummet. Men, egentligen är badrummet det rum som är lättast att sätta sin egen prägel på. Det behövs inte en massa möbler och pynt för att göra ditt badrum personligt och inbjudande. En vacker spegel, kanske en bekväm stol om det finns plats, och så en hög vackra textilier, så har du ett badrum som verkligen bjuder in till sköna stunder. En kandelaber eller en grupp med ljushållare ger ett mysigt intryck, och ger en underbar stämning vid badet.

Satsa framför allt på textilier, som handdukar, badlakan, gardiner och duschdraperi, som speglar din smak, och som matchas för att ge ett lugnt och harmoniskt badrum. Textilier, bortsett från handdukar, är också något som många undviker i badrummet, men det finns ingen anledning att avstå från en vacker gardin om du har ett fönster, och du kan mycket väl använda tyg i ditt duschförhänge, om du hänger ett ofärgat draperi av plast innanför, för att ta emot vattnet.

Små detaljer kan göra så mycket för helheten, och det gör ditt badrum till ett rum, istället för bara ett utrymme för dusch och bad, som med mycket kakel och klinkers lätt kan ge ett kallt intryck annars. Du behöver bara tillföra några få personliga detaljer för att ge rummet den värme som behövs.

Kommentera