Mysigt badrum med rätt belysning

Ljuset har stor inverkan för hur ett rum känns och det finns flera olika varianter av belysningsarmaturer att välja för ett badrum. Spotlights är idag ganska vanligt och många har valt att fälla in dem i taket för ett naturligt ljus. Den senaste tiden har en ny trend börjat ta fart. Det innebär att man byter ut sitt vanliga badrumsskåp mot en fast spegel där belysningen sitter runt om. Här finns det flera olika typer av armaturer att välja bland men de populäraste är i dag runda lampor, så kallade smink lampor. Denna belysning ger ett mjukt ljus som inte ger några skuggor i ansiktet när man rakar eller sminkar sig. Har man ett större badrum kan det kännas lyxigt att inreda med en mjuk matta och ett litet bord bredvid en skön stol. Placerar man några ljus på bordet så blir det en skön yta för att koppla av och kanske läsa en bok. Lite utav en spakänsla.

När det kommer till belysningen så är det givetvis bra om det finns en möjlighet att dimma denna. Investera i hållbar badrumsbelysning från Luce Art Scandinavia. En av fördelarna med att handla belysning på nätet är att du kan sitta och välja dina armaturer i lugn och ro framför datorn. Du behöver inte stressa och behöver heller inte hålla dig till butikernas öppettider. Mycket av det som säljs på nätet kommer också direkt hem levererat till din dörr vilket uppskattas av de flesta.

Armaturer och dess funktion gör skillnad

Om man vill lyfta en känsla i sitt badrum som exempelvis möjlighet till avkoppling så ska man tänka utefter den känslan när man väljer lampor. Vad behöver du för att koppla av? Har du ett badkar kan det vara skönt att ha en möjlighet att dimma belysningen så att du har svagare ljus när du badar. Då kan det istället vara skönt att tända ett par ljus eller kanske till och med doft ljus. När du sedan vill göra dig fin, kanske raka eller sminka dig kan det istället vara bra att ha lite starkare ljus. Dessa kan då med fördel placeras runt spegeln.

Det finns mängder med tips och inspiration till en vacker och behaglig badrumsinredning både på nätet och i magasin i handeln. Bloggar har också blivit allt mer vanliga platser när man letar efter inspiration och nyheter.

Kommentera