Renovera badrummet?

renovera badrummetBadrummet är, näst efter köket, det rum de flesta skulle vilja renovera. Drömmarna handlar då, i de flesta fall, om en totalrenovering, gärna med kakel och klinker som en del av resultatet.

De flesta badrum behöver också en rejäl genomgång efter ett antal år, så att man kan se till att byta ut rör som kanske inte längre är helt fräscha. Att renovera ett badrum är en ganska svår och tidskrävande process, inte minst om man tänker göra jobbet själv. Det är många saker att tänka på, och många regler att följa, för att man ska vara säker på att få ett badrum som är tätt och vattentåligt. Men, det är kanske inte just den delen av renoveringen som drömmarna kretsar omkring. Det är nog mer den del som kallas inredning, när badrummet står klart med golv och väggar som tål både dusch och bad. Det är då det roliga kommer in i bilden, och det är då, om inte tidigare, det är dags att välja badrumsinredning.

Idag består ju inte en badrumsinredning bara av tvättställ, badkar och toalett, som förr. Idag sätter man förstås in snygga och praktiska förvaringsmöjligheter, och det finns många olika typer av badrumsmöbler att välja på. Detta innebär att det finns ett stort urval av ren badrumsinredning, som enbart är avsedd för detta bruk. Men, har man ett badrum med lite plats, kan man naturligtvis också inreda med andra möbler. Skåp och hyllor i allehanda modeller och storlekar. Det enda man behöver tänka på, är att de ska tåla den eventuella fukt som kan uppstå i badrummet.

Gamla tiders tråkiga badrumsskåp ersätts idag av både öppna hyllor och snygga skåp. I badrummet behövs verkligen förvaring för både tvål, schampoo, krämer och allt annat vi använder i den dagliga hygienen. Det kan också kännas skönt att ha ett skåp, där man kan förvara extra handdukar, och kanske också badrockar. Att slippa tänka på att plocka med sig allt innan man ställer sig i duschen eller lägger sig i badkaret är praktiskt, och besparar en också många irriterande moment.

Men, tänk inte bara praktiskt när du inreder ditt badrum! Även badrummet förtjänar lite omtanke. I badrummet vill vi koppla av, och då ger en vacker miljö extra avkoppling. Lyxen att ligga i ett skumfyllt bad, med levande ljus i en kandelaber, är inte bara vackra filmstjärnor förunnat. Det är fullt möjligt för vem som helst, och behöver varken kosta stora pengar eller mycket jobb.

Kommentera