Trivsamt badrum

Badrummet är kanske inte det första rummet vi lägger ner energi på att inreda. Även om inredningstrenden är het, och badrummet står högt på listan över de rum vi vill renovera, är kanske inte själva inredningen det vi prioriterar.

Att renovera och att inreda är ju inte samma sak. Att många gärna vill renovera sitt badrum står helt klart. Och då handlar det om kakel och klinkers, och ett lyxigt badkar, eller en fin duschhörna.

Men när det kommer till själva inredningen är det inte lika många som är beredda att lägga alltför mycket energi på badrummet. Många ser inte ens ett badrum som ett rum man kan inreda över huvud taget. Men, visst kan du inreda ditt badrum, och göra det till ett både mysigt och inbjudande rum.

Något man kanske inte tänker så mycket på när det gäller badrum, är textilier. Visst hänger det handdukar och badlakan i alla badrum, men hur genomtänkta är inköpen? Om du tänker på att hålla alla handdukar i en färgskala som följer badrummets färger, eller helt tvärtemot, kontrasterar mot övrig inredning, kan det ge ditt badrum ett riktigt lyft. Och det finns så många vackra handdukar där ute, att man inte alls måste hålla sig till samma färg på alla. Du kan matcha handdukar med olika mönster, och även använda enfärgade, så länge de finns inom samma färgskala och känns harmoniska tillsammans.

Att lägga en bunt snyggt vikta handdukar på en hylla, eller rulla ihop och lägga dem i en stor korg, blir ett både dekorativt och inbjudande inslag i badrummet. Då finns det extra handdukar lätt tillgängliga för dina gäster, utan att du behöver plocka fram dem speciellt för besöket, och det ger ett gästvänligt och trevligt intryck.

Textilier mjukar upp i alla möjliga miljöer, så att införa lite extra textil i badrummet ger bara en mysigare effekt.

Har du lyckan att ha ett badrum med fönster kan det också ge en hemtrevligare känsla med en gardin. Ofta är vi lite rädda för att använda tyg och gardiner i badrummet, eftersom luften kan bli fuktig och man är rädd att tygerna tar skada. Men, för det första har de flesta badrum idag ganska bra ventilation, och för det andra finns det tyger som inte tar skada av lite fukt i luften.

För att få ett personligt badrum kan du också använda dig av tyg som duschdraperi. Alla gillar inte de duschdraperier som finns att köpa, och då kan man med gott resultat använda exempelvis en vacker spetsgardin. Denna hängs då utanpå ett vanligt duschdraperi i genomskinlig eller vit plast, som ger det nödvändiga skyddet, medan den utvändiga gardinen är den som syns.

Kommentera